Vechile Dacia 1300 au ajuns masini de colectie si se gasesc din ce in ce mai putine in Romania. Multi dintre cei care le-au mentinut intr-o stare buna le-au scos la vanzare pe diverse site-uri de profil.

Dacia 1300 este o masina de familie fabricata de compania romaneasca Dacia intre anii 1969 si 1984.

Autovehiculul a aparut in urma licentei obtinuta de la compania franceza Renault, intrand in productie in luna august 1969 si avand la baza modelul Renault 12.

Cosmar dupa ce si-a cumparat o Dacia Logan de pe OLX. Ce a descoperit aceasta femeie

La vremea respectiva modelul avea un aspect modern si economic. Initial, Dacia 1300 dispunea de o singura caroserie berlina cu 4 usi si 5 locuri.

Motorul avea o capacitate cilindrica de 1.289 cmc ce dezvolta 54 cai putere, o viteza maxima de 144 km/h si un consum de 7,0 litri.

Nostalgicii care doresc sa detina o astfel de masina pot accesa diverse site-uri de profil, unde oferta este destul de bogata. Cele mai bine intretinute nu sunt deloc ieftine si pot ajunge chiar la pretul unei masini vechi de cel mult 10 ani.

Astazi o sa va dam exemplu platforma OLX, unde sunt listate la vanzare mai multe modele, iar pretul variaza intre 600 de euro si 5750 euro, in functie de starea masinii.

Dacia 1300 cu perne de aer, control vocal si interior de BMW

Mai multi iubitori de autovehicule din Romania au incercat sa readuca la viata masina autohtona romaneasca si au adaptat-o la vremurile noastre.

Potrivit unor filmulete postate pe YouTube, proprietarii de Dacia 1300 au transformat acest model intr-un adevarat gadget pe roti: reactioneaza la comenzi vocale, pot fi controlate prin telefonul mobil, au suspensie pe aer si chiar au crescut puterea motorului la 200 HP.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here