Este cel mai important om al ortodoxiei romanesti si nu de putine ori te-ai intrebat ce salariu are. Patriarhul Daniel detine cea mai inalta functie din cadrul BOR si incaseaza lunar o suma frumusica.

Potrivit jurnalistilor de la DCnews.ro, incepand cu 1 ianuarie 2019, Patriarhul Daniel a beneficiat de o crestere salariala importanta, atunci cand s-a majorat salariul minim pe economie.

Veniturile lunare a sefului Bisericii Ortodoxe Romane au ajuns la suma de 23.920 de lei pe luna.

Mai mult, inainte de majorare, Patriarhul Daniel incasa lunar 16.600 de lei, un salariu egal cu cel al presedintelui Senatului Romaniei.

Castiga aproape cat presedintele Romaniei

Si presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a beneficiat de o crestere in anul 2019, iar salariul sau lunar a ajuns la suma de 24.960 de lei, cu 2.160 lei mai mult decat in anul 2018.

Presedintele Romaniei este seful de stat al Romaniei. El are rolul de a reprezenta statul roman in relatiile internationale; conform Constitutiei, este garantul independentei nationale, vegheaza la respectarea Constitutiei si la buna functionare a autoritatilor publice, exercita functia de mediere intre puterile statului, precum si intre stat si societate.

De asemenea, presedintele este comandantul fortelor armate si indeplineste functia de presedinte al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here