Presedintele Romaniei este cea mai importanta persoana din stat si incaseaza si un salariu pe masura. Conform ultimelor date, leafa lui Klaus Iohannis s-a majorat in anul 2019 cu aproximativ 10 %.

La inceputul anului 2019, salariile tuturor demnitarilor au crescut cu aproximativ 10 %, odata cu majorarea salariului minim pe economie, iar in acest regim intra si presedintele Romaniei.

Potrivit evz.ro, veniturile demnitarilor se calculeaza in functie de coeficientul din legea salarizarii, inmultit cu salariul minim pe economie.

In acest caz, presedintele Romaniei incaseaza lunar 24.960 de lei, cu 2.160 lei mai mult decat in anul 2018.

Ce atributii are presedintele Romaniei

Presedintele Romaniei este seful de stat al Romaniei. El are rolul de a reprezenta statul roman in relatiile internationale; conform Constitutiei, este garantul independentei nationale, vegheaza la respectarea Constitutiei si la buna functionare a autoritatilor publice, exercita functia de mediere intre puterile statului, precum si intre stat si societate.

De asemenea, presedintele este comandantul fortelor armate si indeplineste functia de presedinte al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.

loading...