Fenomen neobosnuit pe litoral: Marea Neagra incepe sa semene din ce in ce mai mult cu Marea Mediterana. Specialistii sustin ca apa are o claritate iesita din comun.

Turistii care vor merge anul acesta pe litorarul Marii Negre vor avea parte de o surpriza de proportii. Potrivit specialistilor, apa Marii Negre incepe sa-si schimbe culoarea.

Sunt efectele blocadei din timpul pandemei, cred cercetatorii de la Institutul Grigore Antipa din Constanta, care au pornit si un studiu pe aceasta tema, scriu jurnalistii de la stirileprotv.ro.

Simion Nicolaev, director Institutul „Grigore Antipa” Constanța: „Putem afirma cu certitudine ca din punct de vedere al calitatii apelor, lucrurile sunt in regula, in sensul ca nu avem depasiri ale indicatorilor, nici pe departe. Indicatorii sunt acum situati la valori foarte mici, in comparație cu perioadele de acum 20-25 de ani.”

Mai mult, privita de la inaltime, Marea Neagra seamănă tot mai mult cu Marea Mediterana. A devenit o mică perla de azur, iar apa are o claritate iesita din comun.

Turistii care vor veni in acest sezon pe litoral trebuie sa protejeze ceea ce acum natura a reusit sa curete. In anul 2019, ecologistii au anuntat ca au colectat din nisip cea mai mare cantitate de deseuri din ultimii 20 de ani.

loading...