Voucherele de vacanță sunt beneficii cu care angajații din mediul privat și public își pot achiziționa servicii turistice doar pe teritoriul României: cazare, transport și masă. Din acest an, tichetele de vacanță se vor emite exclusiv pe suport electronic.

Ministerul Economiei, Energiei și mediului de Afaceri a luat decizia ca valabilitatea voucherelor de vacanță emise în anul 2019 să fie prelungită până pe data de 31 martie 2021, în contextul situației spidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului.

„Am luat această măsură pentru a rezolva o situaţie cauzată de criza coronavirusului din ţara noastră. Am decis să prelungim valabilitatea voucherelor de vacanţă până anul viitor, în luna mai. Am încredere că atunci când va trece această criză vom reveni la o viaţă normală şi vom susţine repornirea motoarelor turismului intern. Până atunci vă îndemn în continuare să respectaţi indicaţiile autorităţilor, să aveţi grijă de voi şi de cei dragi, şi, de ce nu, să călătoriţi virtual în toate colţurile României şi ale lumii”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Însă, în acest moment, având în vedere riscurile asociate situaţiei epidemiologice şi măsurile dispuse de autorităţile competente în contextul decretării stării de urgenţă pe teritoriul României, beneficiarii voucherelor de vacanţă se află în imposibilitatea folosirii acestora.

loading...