Michael Cojocaru s-a născut într-o familie de români, vorbește bine limba română și a venit în țară ca să-și susțină sora, care a absolvit Facultatea de Medicină dentară. 

Tânărul de 23 de ani a intrat în Muzeul Kitschului din Bucureşti și a făcut o descoperire neașteptată despre bunicul său. A aflat că a fost un prolific hoț de buzunare în perioada comunistă.

„Nu ştiam multe lucruri despre bunicul din partea mamei. Singurul lucru pe care îl ştiam cu adevărat era numele său: Constantin Simion şi faptul că numele de familie al mamei sale era Gavrilă”, a povestit Cojocaru. 

Tânărul poliţist a fost uşor surprins când i-a găsit numele, dar iniţial a crezut că este o simplă coincidenţă. Când a citit, însă, că Simion Constantin mai era cunoscut şi ca Gavrilă n-a mai rămas loc de îndoială.

„S-a născut în 1926 în Bucureşti şi seamănă foarte mult cu mine: ochii, pomeţii”, a povestit Cojocaru, prezentând fotografia unui bărbat înregistrat drept „hoţ de buzunare condamnat de şapte ori”.

După ce a verificat informaţiile cu mai multe rude, Cojocaru a fost convins că făcuse, din greşeală, o descoperire neaşteptată.  „Acum ştiu că bunicul meu a fost de parte greşită a legii. Sunt fericit să ştiu cine a fost”, a spus Michael, scrie Adevarul.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here