Un sat din comitatul Meyersdale, statul Pennsylvania, SUA, poartă numele… Romania. Da, ati citit bine!

Probabil veti crede ca aceasta asezare este locuita, preponderent, de romani. Insa, nu, numele nu are – se pare – nicio legatura cu tara noastra.

Sursa foto: AT1 Romania

Numele acestui sat provine de la numele unui industrias bogat, Philip Roman, ce a trait in zona, la sfarsitul secolului al XIX-lea, scriu jurnalistii de la Click.ro.

Satul Romania, situat pe coasta de est a Statelor Unite ale Americii, aduce, in schimb, cu satele romanesti din zona de munte.

Sursa foto: Click.ro

Situata de-a lungul unui drum principal, localitaea Romania a fost ridicată în jurul anului 1885 si era locuita de toti cei ce munceau in exploatarile miniere conduse de Philip Roman, fondatorul acestei asezari.

In epoca de varf, sa-i spunem asa, satul Romania numara 100 de suflete. Astazi, satul are cel mult 20 de locuitori care se ocupa cu cresterea găinilor, a vitelor sau a cailor. Un numitor comun cu tara noastra, sa-i spunem 🙂

Sursa foto: AT1 Romania

Majoritatea caselor se afla in paragina, caci au fost parasite de cei care nu si-au mai gasit rostul aici dupa incheierea exploatarilro miniere.

Cele cateva familii care mai locuiesc in satul Romania – americani veritabili – spun ca, de-a lungul timpului, asezarea lor a fost locul unor vrajitorii si ritualuri dubioase.

loading...

2 COMENTARII

 1. Nu exista un cuvant mai confuz in America dacat Romania.
  Eu eram taxi driver ( suburbiile din New York ) si oameni aveau urmatoarele reactii cand le spuneam ca sant din Romania:
  -incepeau sa cante o arie despre „Romania Mia” care este despre regiunea din jurul Romei ( Romagnia).
  -Unii latino erau intrigati ca exista Tarom o linie aeriana Romana.( cum se poate ca „romani” in spaniola sa aiba o companie aeriana ( pentru ei Romani inseamna tigani )
  – un evreu batran mi-a facut o descriere amanuntita despre „Rumelia” care este o regiune intre Dalmatia si Asia Mica ( exista in wikepidia exact cum mi-a zis el)
  Nu exista confusie mai mare decat cuvantul roman, cand sant obosit de deraierile despre Romania spun ca sant Bulgar.

 2. O …chestie ,destul de haioasa ,la prima vedere! In fond nu ar trebui sa surprinda pe nimeni dintre cei care sunt preocupati in cunoasterea istoriei ,posibilitatea ca acest domn PHILIPE ROMAN sa nu fi fost un …FILIP ROMAN,daca e sa admitem ca totul este posibil!PS:Deranjant este ceeace-din necunoastere- se spune[crede] despre romani Se pare ca si-au facut efectul,campaniile de denigrare a romanilor intretinuta de catre prieteni ,neprieteni si uneori chiar lipsa de respect pe care o manifesta romanii …vero ,care in strainatate ..se dau a fii..,,.turisti” de alta natie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here