Un turist din Norvegia a avut parte de peripeții în România. În timp ce se afla pe Trasfăgărășan, acesta găsit o mașină abandonată într-o parcare și a decis să o inspecteze.

În momentul în care a ajuns lângă mașină și s-a uitat pe geam, acesta a văzut un bărbat în interior, în stare de inconștiență.

Turistul a sunat rapid la 112, iar un echipaj medical a ajuns la fața locului. Din nefericire, medicii nu au reușit să-l readucă pe bărbat la viață.

Ulterior s-a aflat că este vorba despre un bărbat de 60 de ani.

Program Transfăgărășan 2019 – 2020

Şoşeaua Transfăgărășan se află pe Drumul Naţional 7C (152 km) ce leagă Transilvania de Muntenia, traversând cel mai înalt lanţ muntos din România, Munţii Făgăraş, pe o distanţă de aproximativ 92 km. prin judeţele Argeş şi Sibiu. Şoşeaua ajunge la altitudinea maximă de 2042 metri la Bâlea Lac.

Drumul este închis pe o porţiune de 27 kilometri timp de 8 luni din an, iarna şi primăvara, din cauza pericolului de avalanşe, căderi de stânci, alunecări de teren ş.a, potrivit transfagarasan.net.

În perioada 4 noiembrie 2019 – 30 iunie 2020, DN 7C – TRANSFĂGĂRĂŞAN este închis pe sectorul de drum cuprins între kilometrul 104 (Piscu Negru – jud. Argeş) şi kilometrul 130,8 (Bâlea Cascadă – jud. Sibiu). Porţiunea închisă se redeschide circulaţiei începând cu 1 iulie.

Drumul rămâne deschis circulaţiei publice pe tot parcursul anului pe următoarele porțiuni:

  • Jud. Argeş – din localitatea Bascov până la Piscu Negru (km. 104);
  • Jud. Sibiu – de la intersecţia DN 1 cu DN 7C (km. 151 + 955) până la Cabana Bâlea Cascadă (km. 130+800).
loading...

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here