Germania a anunțat trei noi cazuri de infectare cu coronavirus: două în landurile Renania de Nord-Vestfalia (NRW) și unul în Baden-Württemberg. În NRW este vorba de un cuplu căsătorit (soțul de 47 de ani și soția de 46) și nu se știe de unde a luat bărbatul virusul, în timp ce în Baden-Württemberg ar fi vorba de o persoană revenită recent de la Milano.

În România nu există deocamdată niciun caz confirmat. 69 de persoane s-ar afla în carantină, alte 4.418 ar fi monitorizate acasă. De asemenea, testele au ieșit negative la cele 13 persoane din Gorj, potrivit hotnews.ro.

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat miercuri că, în premieră, numărul cazurilor noi de infectare cu noul coronavirus a fost mai mare în afara Chinei decât în țara în care a izbucnit epidemia: China a anunțat marți 411 cazuri noi, celelalte țări au înregistrat împreună 427, informeaza dw.com.

Potrivit OMS, în total ar exista până acum oficial 81.000 de cazuri de infectare, dintre care 96,5% în China. Numărul morților depășește 2700.

Economia Italiei, lovită din plin

Evenimentele din cadrul Carnavalului de la Veneția au fost întrerupte sau anulate, mai multe localități din regiunile Lombardia și Veneto sunt în carantină, școlile și universitățile au fost închise până în martie.

Săptămâna Modei de la Milano a fost scurtată, un târg a fost amânat pentru vară. Domul din Milano, una din atracțiile turistice principale ale metropolei, a fost închis, la fel ca și renumita Scala din Milano.

Virusul circulă

Virusul a depășit deja demult nordul Italiei. Există un caz de îmbolnăvire la Florența, un om de afaceri italian revenit recent din Singapore. Este un caz și la Palermo, fiind vorba de o turistă din Bergamo al cărei test a ieșit pozitiv.

Între Italia și China nu mai există zboruri directe de la sfârșitul lui ianuarie, iar restricțiile sunt valabile până la sfârșitul lui aprilie. Ceea ce nu a ajutat însă prea mult. În Italia sunt până acum cele mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus și cele mai multe victime din Europa.

loading...