Expertii sustin ca un zbor British Airways a devenit cel mai rapid zbor subsonic in cadrul calatoriei intre New York si Londra si furtuna Ciara ar putea fi ajutat la doborarea recordului.

Potrivit BBC, Boeingul 747-436 a atins viteza de 1.327 km/h in timp ce zbura intr-un curent accelerat de furtuna Ciara. Zborul de 4 ore si 56 de minute a ajuns la aeroportul Heathrow cu 80 de minute inainte de aterizarea preconizata.

Alastair Rosenschein, consultant de aviatie si fost pilot British Airways, crede ca viteza avionului e “fenomenala.”

“Pilotul a directionat aeronava in mijlocul curentului si in aceasta perioada a anului e foarte puternic” a declarat el. “Turbulenta in acei curenti poate fi foarte severa, insa poate fi si un drum lin.”

Acel curent a atins viteza de 418 km/h in dimineata in care a aterizat avionul, potrivit BBC Weather. Desi avea o viteza mai mare decat cea a sunetului, avionul nu ar fi depasit bariera sonica pentru ca a fost ajutat de aer ce se misca foarte repede.

Avionele de pasageri moderne zboara de obicei cu 85% din viteza sunetului, sustine Rosenschein. In acest moment, recordul pentru cel mai rapid zbor transatlantic supersonic apartine BA Concorde, ce a zburat de la New York la Londra in 2 ore, 52 de minute si 59 de secunde in 1996.

loading...