Bucureștiul se clasează pe locul 168 dintr-un total de 226 în topul celor mai bune orașe din lume în privința calității vieții. Capitala este surclasată chiar și de Cluj-Napoca, Iași și Timișoara, precum și de mai multe orașe din India.

Într-un alt studiu referitor la costul vieții, Bucureștiul se situează pe locul 311 în topul celor mai scumpe 433 de orașe din lume. Clasamentul referitor la calitatea vieții compară 226 de orașe din lume, ținând cont de puterea de cumpărare, siguranţa, costul vieţii, preţul proprietăţilor în raport cu veniturile, timpul petrecut în trafic, poluarea, climatul.

Potrivit studiului realizat de centrul Numbeo, pe primul loc în topul orașelor cu cel mai bun nivel de trai se situează Canberra. Capitala Australiei este urmată de Eindhoven (Olanda), Raleigh (Carolina de Nord, SUA), Adelaide (Australia), Zurich (Elveţia).

Orașele din România se află aproape toate dincolo de jumătatea clasamentului. Cluj-Napoca este pe locul 106, Timişoara pe locul 126, Iaşi pe locul 143 şi Bucureşti pe locul 168. Clujul a devansat, însă, orașele americane Miami (108) și Los Angeles (113), conform studiului.

De asemenea, centrul Numbeo a mai realizat un clasament al costului vieții din 433 de orașe. Când vine vorba despre costul vieții, primele șase cele mai scumpe orașe din lume sunt în Elveția. Este vorba despre Basel, Zurich, Lausanne, Berna, Geneva şi Lugano.

Acestea sunt urmate în top de Stavanger din Norvegia, Reykjavik din Islanda şi Oslo, tot din Norvegia, conform Adevărul. Care cel mai ieftin oraș din România În schimb, cele mai ieftine orașe din lume sunt diverse localități din Pakistan și din India, precum Rawalpindi, Thiruvananthapuram sau Vijayawada.

Bucureștiul se situează pe locul 311 în clasament, fiind cel mai scump oraș din România. Topul este continuat de Constanţa (313), Cluj-Napoca (327), Braşov (locul 321) şi de Timişoara (locul 333). De cealaltă parte, cele mai ieftin dintre orașele analizate de Craiova (locul 368), urmat de: Sibiu (locul 356), Oradea (locul 355), Iaşi (locul 343), Arad (locul 336).

loading...