Un mic oras italian din Sicilia a scos la vancare case pentru incredibila suma de 1 € (80 mp) pentru a atrage cat mai multe persoane sa se mute in zona. Este una dintre numeroasele locatii din Italia care se lupta cu o scadere a populatiei.

Orasul Bivona, situat în sudul Italiei, are o populație de doar 3.800 de locuitori – ceea ce reprezinta jumatate din numarul rezidentilor de acum 40 de ani.

Angela Cannizzaro, consilierul de cultura al Bivonei, a declarat pentru CNN ca vor să refaca orasul direct in „epoca renasterii” cand regiunea atinsese apogeul.

Pentru a cumpăra una dintre casele de 80mp, trebuie sa platesti o garantie 2.750 USD (2.100 £). Cu toate acestea, suma solicitata reprezinta jumatate fata de alte regiuni italiene care se folosesc de proprietati ieftine pentru a atrage rezidentii.

Noii locatari au la dispozitie patru ani pentru a renova proprietatea, daca e nevoie: unele au nevoie de imbunatatiri minime, in timp ce altele necesita renovari masive, cum ar fi fermele. Toate cheltuielile vor fi suportate din garantie.

Foarte interesant e faptul ca proprietatea achizitionata nu trebuie sa serveasca drept locuinta, ci poate fi transformata in restaurant, magazin sau hotel. Intr-un mic business.

Daca va hotarati sa vizitati zona, cat sa aruncati o privire asupra caselor, localnicii va vor intampina cu mancare din partea casei si cu degustari de voi.

Localitatea Bivona este ideala pentru cei ce doresc sa se indeparteze de viata aglomerata si agitata a orasului.

in fiecare an, Bivona sarbatoreste Festivalul Piersicii in luna august, care este reprezentat de piersicul alb al Bivonei cultivat în regiune. De asemenea, sarbătoresc Sfantul Iosif în martie, prilej cu care ofera mancare si bautura nevoiasilor.

Alte orașe care oferă case ieftine la doar 1 € sunt: Mussomeli si Cammarata atat în ​​Sicilia, cat si Ollolai in Sardinia.

Pe noi ne-au convins 🙂

loading...