Cu toate că orice accident de avion – din epoca modernă – este perceput ca o întâmplare ciudată, nu este scăpat faptul că unele companii aeriene sunt mai sigure decât altele.

Acest lucru este cert prin existența unei „liste negre” a transportatorilor din UE , care interzice anumitor operatori, să zboare deasupra spațiului aerian european.

Dar, o privire mai detaliată asupra jurnalelor de inccidente aeriene, dezvăluie faptul că unele sunt atât de sigure, incat niciodată – sau aproape niciodată – nu au avut vreun accident fatal.

Asadar, lista companiilor aeriene care au atins recordul in privinta sigurantei, conform celor de la The Telegraph.

Qantas (zboara din 1921)

Sursa foto: Business Insider

A treia cea mai veche companie aeriană din lume, Qantas nu a inregistrat niciun accident, atunci cand ne raportam zboruri comerciale de pasageri, bineinteles.

Hawaiian Airlines (zboara din 1929)

Sursa foto: Business Traveller

Desi a suferit două falimente (1993 și 2003), compania aeriana nu a compromis siguranța pasagerilor. Compania aeriană și-a început activitatea, operand curse turistice peste O’ahu, iar astazi si-a extins flota, operand zboruri catre Noua Zeelandă, Australia, Asia și Coasta de Vest a SUA.

EasyJet (zboara din 1995)

Sursa foto: Business Traveller

EasyJet nu a avut niciodată un accident. De fapt, istoria sa este atât de lipsită de incidente, incat este dificil să găsești probleme serioase care să se fi întâmpat cu unul dintre zborurile sale.

Ryanair (zboara din 1985)

Sursa foto: Business Insider

In cei 34 de ani de zbor, cel mai cunoscut transportator aerian low cost a inregistrat un singur inccident în 2008, când o aeronavă a fost nevoită să efectueze o aterizare de urgență la Roma, după ce a experimentat mai multe lovituri de păsări la aripi și motoare. La aterizare, roata din stânga s-a prăbușit și avionul a luat contact cu pista. Aeronava a fost avariată, iar doi membrii ai echipajului și opt pasageri au fost duși la spital cu răni minore.

Virgin Atlantic / Australia / America (zboara din 1984/2000/2007)

Sursa foto: Virgin

Companiile aeriene Virgin au un record de siguranță remarcabil, cu zeci de ani de călătorie fără accidente. Atât Virgin Atlantic, cât și Virgin Australia se clasează în primele 20 de companii aeriene cele mai sigure din lume, potrivit site-ului AirlineRatings.com.


Emirates (zboara din 1985)

Sursa foto: Emirates

Compania aeriană din Dubai, care operează acum mai mult de 3.600 de zboruri pe săptămână, nu a avut niciodată un accident mortal și a suferit doar o singură avariere a scaunelor, când un Boeing 777 a aterizat la Dubai International. Avionul a luat foc și a explodat pe pistă după ce toti pasagerii au fost evacuati.

Etihad (zboara din 2003)

Sursa foto: Business Traveller

Un alt transportor din Orientul Mijlociu, cu un record de siguranță impecabil, singurul său incident fiind o situație destul de bizară în care o aeronavă supusă testării la sol, pe aeroportul Toulouse din Franța cand pilotul a accelerat la 35 km / h si a lovit un zid de beton, rănind nouă persoane la bord.

Qatar Airways (zboara din 2004)

Sursa foto: Qatar Airways

O companie sigura cand vine vorba de zboruri, insa cu doua inccidente inregistrate la sol: două incendii, unul în 2007 și unul în 2017, fara a produce victime.

loading...