Fenomene paranormale, OZN-uri, morminte ale uriasilor sau disparitii misterioase au adus in atentia publica – in ultimii ani – Muntii Buzaului.

Fie ca vorbim de turisti straini sau simpli sateni din zona, de-a lungul timpului, au circulat multe povesti si legende ce au in centru disparitii misterioase, invaluite intr-o ceata de culoare albastruie, demne de scenarii de filme SF (sursa: stiridebuzau.ro).

Insa, cea mai cunoscuta legenda dateaza de la inceputul anilor ’80, cand zona ajunge in atentia presei prin disparitia invaluita in mister a unui brailean la Bozioru, in timp ce se indrepta catre satul Nucu, alaturi de prietenul sau.

Localnicii spun ca cei doi s-ar fi abatut de la traseu, cat sa urce pe „stancile cu forma ciudata din zona”, scrie Adevarul.ro. Formatiunea stancoasa stranie, formata din pietre rotunde ce iau forma unui OZN – denumita si Babele de la Ulmet, pentru ca aminteste mult de cele din Masivul Bucegi – ar fi responsabila de aceasta disparitie bizara.

Sursa foto: Efemeride

Folosind echipamente de alpinism, un membru al grupului a urcat in varf, de unde ar fi strigat catre prietenul său: „Uite ce am găsit!“. S-a aplecat, a ridicat ceva, apoi a disparut.

Pret de cateva ore, cel ce a ramas jos, a asteptat revenirea prietenului sau, insa fara succes. A anuntat, imediat – catre familie si autoritati – disparitia acestuia, iar mai multe persoane s-au deplasat in zona respectiva pentru a-l cauta. Au gasit doar obiectul care i-ar fi atras atentia celui disparut – un lant metalic – insa nici urma de om.

Legendele care circula in zona spun ca mai multe persoane ar fi disparut, de-a lungul timpului si ar fi revenit, apoi, fara a-si aduce aminte ce s-a intamplat.

Povestirile acestor disparitii ne aduc aminte de Padurea Hoia-Baciu din Cluj, in jurul careia circula povesti si legende similare.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here