Zborurile cu avionul au devenit o obisnuinta, iar in ultimii ani, companiile aeriene au inregistrat o crestere a numarului de pasageri.

Insa, ce faci in situatia in care unul dintre „colegii” de zbor e… atipic?


O fotografie a momentului in care o maimuta a fost observata in timpul unui zbor comercial operat in SUA, circula in mediile online. Imaginea, surprinsă pasager si postata pe Instagram.

Sursa foto: PassengerShaming.com

Imaginea a reunit sute de comentarii la momentul publicarii.

Unii au scris: „Maimuțele sunt animale sălbatice. Nu trebuie ținute ca animale de companie. E imposibil să i se ofere o simulare a habitatului natural. Sunt foarte întristată de această fotografie. ”

Alt internaut a clasificat incidentul ca fiind „prea mult”.

Au existat si intrebări: „De ce un câine trebuie să fie introdus într-un suport special si predat pentru a fi depozitat in zona bagajelor ?!”.

Un alt iubitor de animale a mai subliniat că oamenii… lasa de dorit in privinta comportamentului: „Probabil că maimuțele s-au comportat mai bine decât unii pasageri”.


Intr-adevar, in ultimul an, mai multe animale au fost observate pe zborurile comerciale din SUA, dupa ce autoritatile au extins reglementările privind prezenta „animalelelor de companie” la bord, scriu jurnalistii de la express.co.uk.

Facand referire la noua lege, un utilizator a glumit: „Maimuța = suport emoțional?”

In august 2019, americanii au adoptat o lege prin care pasagerilor le este permis sa aduca la bordul aeronavelor, animale, atât timp cât sunt clasificate ca „animale de companie”.

Intr-o declarație, Departamentul de Transport al SUA a declarat pentru CBS 62: „În ceea ce privește speciile de animale, am specificat că ne vom concentra eforturile de aplicare a legii pentru a asigura prezenta oricarei specii (câini, pisici și cai în miniatură). Toate sunt acceptate pentru transport.” scriu jurnalisti de la express.co.uk..

Cu toate acestea, legea nu este una globală, deci probabilitatea de a intalni animale la bordul aeronavelor este mica, cel putin, pentru europeni.

Cum vi se pare aceasta lege?

loading...