Jurnalistii de la Bustle.com au realizat un top al celor mai bizare locuri din lume, ce ascund adevarate mistere sau conspiratii; povesti cu fantome si care prezinta anumite restrictii pentru publicul larg.

De la Insula Hashima pana la Bielefeld, Germania sau North Brother Island, New York, Desertul Mojave sau Gloful Breeze din Statele Unite – toate acesta fac parte din lista celor mai inspaimantatoare locuri din lume.

In acest clasament este inclusa si o locatie din tara noastra. Si nu, nu este vorba De Castelul Bran, ci de Padurea Hoia Baciu din Cluj.

Sursa foto: Miclaus George/bustle.com

Intinsa pe o suprafata de aproximativ trei kilometri patrati, padurea este cunoscuta drept un loc de recreere; cu trasee pentru biciclete, trasee de tir cu arcul și arena pentru paintball și airsoft . O modalitate la indemana locuitorilor orasului Cluj-Napoca de a-si petrece timpul liber.

Jurnalistii de la Bustle.com au clasificat Padurea Hoia Baciu, drept „cea mai infricosatoare padure din lume.”

Insa, de unde incepe povestea acestei legende?

Interesul oamenilor pentru Hoia Baciu a crescut in anul 1968, cand, un tehnician militar, Emil Barnea a sustinut ca a fotografiat un OZN.

Iata ce scria ziarul The Independent in anul 2017: „Ceea ce diferențiază această poveste de alte povesti cu OZN este că Barnea nu a avut nimic de câștigat din raportarea fotografiilor. Guvernul comunist a clasificat acest act drept unul din sfera paranormala si a fost considerat unul de tradare fata de stat. Drept urmare, Barnea și-a pierdut locul de munca” .

Se pare ca aceasta fotografie a fost doar inceputul raportarii fenomenelor paranormale ce au loc in aceasta padure, de-a lungul timpului.

Chiar și astazi, fenomenele exista si iau forma unor voci ciudate; apariții bizare de lumina sau copaci ce capata forme atipice, scriu jurnalistii de la Bustle.com.

Cei ce aleg sa faca o plimbare prin padure, pot resimti simptome fizice neplacute, precum si greata, dureri de cap, stari de anxietate sau senzatia ca… esti urmarit, de exemplu.

Sigur, de-a lungul vremii au circulat povesti si legende ale oamenilor care au disparut in aceasta padure si care au aparut, cativa ani mai tarziu, fara nicio urma de memorie cu privire la locul in care au fost.

Se zvoneste ca numele padurii provine de la un cioban care a disparut din aceasta zona, impreuna cu 200 de oi ale sale, scriu cei de la Bustle.com.

Stiati de aceasta legenda?

loading...