Timp de doi ani la rând, Viena a fost numit cel mai sigur oraș din lume in care merita sa locuiesti, în urma aplicarii indicelui anual de capacitate globală al Economist Intelligence Unit.

Potrivit raportului, capitala Austriei s-a bucurat de titlu, datorită urmatorilor factori: o rețea de transport public dezvoltată, un sistem de asistență medicală care s-a dovedit a fi accesibil pentru majoritatea locuitorilor și datorita siguranței stradale.

Viena a ocupat primul loc pentru al doilea an consecutiv, datorită stabilității, sistemului medical, culturii și mediului; educației sau infrastructurii.

Viena

Pe locul doi în clasament se afla Melbourne, Australia, care a obținut 98,4 față de 99.1 cat a obtinut Viena.

Melbourne

Indicele a arătat că Australia castiga teren în ceea ce privește viabilitatea, Sydney ocupând al treilea loc în clasament cu 98,1 puncte. Orașul a fost lăudat recent pentru poziția sa în combaterea schimbărilor climatice, dar si ritmul alert de dezvoltare, de la an la an.

Sydney

Al patrulea loc în top este ocupat de orașul japonez Osaka. Acesta a obținut note bune în trei categorii – stabilitate, asistență medicală și educație.

Osaka

Calgary a fost unul dintre cele trei orașe canadiene care a ajuns în primele zece locuri din clasament, datorită sistemului educațional si medical, datorita activitatilor culturale.

Calgary

Vancouver, Canada a fost numit al șaselea cel mai viabil oraș al lumii, cu 97,3 scor general.

Vancouver

Al treilea oraș canadian care a făcut top 10 este Toronto, care a ajuns pe aceeasi pozitie cu Tokyo.

Toronto

Tokyo s-a alăturat orașului Toronto pe poziția a șaptea. Se afla in centrul atenției internaționale, datorită cupei mondiale de rugby și a viitoarelor Jocuri Olimpice 2020.

Un oraș plin de culoare – Copenhaga este a doua destinație din Europa care ajunge in acest clasament. Orașul a marcat puncte importante in domeniul educatiei.

Copenhaga

Australia a dominat lista, iar la numărul 10 se afla Adelaide, al patrulea oraș din țară care a obținut scor demn de top 10. A obținut note exceptionalte datorită educației și asistenței medicale.

Adelaide

Probabil va intrebati ce loc ocupa Bucurestiul in acest top. Potrivit celor de la business-review.eu, Bucurestiul ocupa locul 82 din 140, fiind depasit de orase precum Alger, Algeria (locul 132), Tripoli, Libya (locul 134), Port Moresby, Papua New Guinea (locul 136) and Dhaka, Bangladesh (locul 139).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here