Romanii se intorc acasa sa petreaca sarbatorile de iarna. O agentie de turism online a publica un studiu, vineri, din care reiese ca pretul mediu platit de romani pe bilete de avion in perioada sarbatorilor este de 151 de euro.

Datele Vola.ro arata ca principalele aeroporturi de imbarcare pentru romanii care vin acasa de Craciun raman orasele europene in care exista comunitati importante de romani, precum: Londra, Bruxelles, Dublin, Madrid, Roma, Paris si Milano.

In acelasi timp, numarul romanilor care studiaza si lucreaza in orasele europene si prefera sa calatoreasca spre casa cu avionul in perioada sarbatorilor creste de la an la an si, de exemplu, in decembrie 2018 s-au inregistrat cu pana la 48% mai multe rezervari fata de aceeasi perioada din 2017.

De asemenea, cresteri substantiale s-au inregistrat si la zborurile intercontinentale, iar Vola.ro estimeaza cu pana la 25-30% mai multe rezervari cu plecare in luna decembrie 2019, fata de luna decembrie 2018.

Conform datelor companiei turistice, pe cele mai populare rute europene, zborurile cu plecare in decembrie 2019 vor inregistra pana la finalul anului cresteri de pana la 30% fata de anul anterior.

De asemenea, numarul romanilor care studiaza si lucreaza in orasele europene si prefera sa calatoreasca spre casa cu avionul in perioada sarbatorilor creste de la an la an. Spre exemplu, in decembrie 2018 s-au inregistrat cu pana la 48% mai multe rezervari fata de luna decembrie 2017.

Cresteri substantiale s-au inregistrat si la zborurile intercontinentale si compania estimeaza cu pana la 25-30% mai multe rezervari cu plecare in luna decembrie, 2019 fata de luna decembrie, 2018.

In ultimii trei ani, costul calatoriilor spre Romania in perioada sarbatorilor a ramas stabil, indiferent de aeroportul de sosire.

Pretul mediu al unui bilet de avion in aceasta perioada este de 151 euro/persoana. Peste 70% dintre zborurile rezervate sunt cu companii low-cost si aproape jumatate dintre rezervarile facute includ si un bagaj de cala.

Cel mai ieftin bilet de avion spre Romania cumparat pentru o calatorie in perioada Craciunului a costat 29 euro si a inclus un bilet dus-intors pe ruta Roma – Bucuresti. Cel mai scump astfel de bilet a costat 2.138 euro si a inclus un bilet dus-intors New York – Bucuresti, cu sosire in ajunul Craciunului si plecare pe 4 ianuarie.

Cea mai scurta sedere aferenta unui bilet de avion este de doar o zi si cea mai lunga este de 45 de zile.  In acelasi context, cea mai lunga calatorie spre casa rezervata pe Vola.ro are ca punct de imbarcare Manila (Filipine), pasagerul urmand sa calatoreasca peste 25 de ore (inclusiv perioada de escala) pentru a ajunge acasa.

loading...