Vacantele sunt unul dintre cele mai asteptate momente ale anului, nu-i asa?Insa, ce te faci atunci cand achiti vacanta si ramai acasa, dar si cu banii pierduti?

Asta au patit 39 de persoane din Drobeta Turnu Severin. Mai exact, au fost inselate de patroana agentiei de turism de la care-si achitionasera vacante pentru Dubai si Turcia.

Prejudiciul adus, spun cei de la Serviciului de Investigare a Criminalitaţtii Economice Mehedinti, este in valoare de 18.000 euro.

Nu toate biletele au fost scadente, fiind posibil să identificăm și alte persoane vătămate. (…) Majoritatea excursiilor erau în Dubai”, a spus seful Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Mehedinti pentru Mediafax.

Se pare ca persoanele vatamate ar fi ajuns la aceasta agentie de turism in baza recomandarilor primite de la prieteni sau rude.

Schema era urmatoarea: oamenii plateau, primeau factura, biletele de avion, iar atunci cand ajungeau in aeroport si urmau sa se imbarce, aflau ca nu exista rezervare pe numele lor. O situatie…. extrem de neplacuta!

Iata ce declara unul dintre pagubiti:

Noi am avut 2.400 de euro pentru o vacanță în Turcia, doi adulți și un copil. Am primit factura, vouchere de vacanță. Am mers la data stabilită la aeroport și când să ne urcăm în avion, ni s-a spus că nu suntem pe liste și nu avem rezervări făcute. (…) Când am cerut explicații nu prea ni s-au dat. A fost foarte greu de găsit domnișoara. A spus că vom primi banii înapoi. Nu am primit niciun ban”.

A fost deschisa o ancheta in acest caz:

În urma a trei percheziții domiciliare, polițiștii au ridicat mai multe documente: agende de lucru, bilete de avion și facturi. Tânăra a fost reținută pentru 24 de ore, iar procurorul a dispus control judiciar pentru 60 de zile. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată”, a declarat Andreea Radoi, purtator de cuvant al IPJ Mehedinti pentru Mediafax.

Asadar, mare atentie de unde va achizitionati pachetele de vacanta.

O optiune ar fi sa va organizati calatoriile pe cont propriu 🙂

loading...