Ministerul de Externe avertizează românii care se află sau vor să călătorească în Muntenegru că în unele regiuni există restricții de circulație din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile și desfășurarea lucrărilor de construcție.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că autoritățile locale au instituit o serie de restricții de circulație din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile și desfășurarea lucrărilor de construcție/reabilitare pe unele porțiuni ale infrastructurii rutiere”, transmite MAE, într-un comunicat de presă, potrivit Mediafax.

Instituția precizează că intensificarea fenomenelor meteorologice din ultima perioadă impun conducătorilor auto o conduită atentă, adaptată condițiilor meteo, stării carosabilului și semnalizărilor rutiere, după cum urmează:

„- pe magistrala Podgorica-Kolasin, localitatea Lugovi și magistrala Kolasin-Mojkovac
localitatea Sirogoste, circulația rutieră este oprită pentru toate tipurile de
autovehicule din cauza condițiilor meteo;
– pe drumul Mojkovac-Djurdjevica Tara, circulația rutieră este oprită pentru toate
tipurile de autovehicule din cauza căderilor de pietre;
– pe magistrala M-6 porțiunea Trubjela-Vilusi, circulația este oprită pentru toate
tipurile de autovehicule în intervalul orar 09:00-12:00, respectiv 14:00-16:00; în
afara acestui orar, circulația se desfășoară, alternativ, pe o singură bandă;
– până la data de 1 decembrie 2019, pe drumul regional Krstac-Ivanova Korita,
porțiunea Medjuvrsje-Ivanova Korita, circulația este oprită pentru toate tipurile de
autovehicule în intervalul orar 09:00-11:00, respectiv 15:00-17:00; în afara acestui
orar, circulația se desfășoară pe o singură bandă;
– până la data de 6 decembrie 2019, pe drumul regional Berane-Kolasin, porțiunea
Lubnice-Jelovica, circulația este oprită pentru toate tipurile de autovehicule în
intervalul orar 09:00 – 12:00, respectiv 14:00 – 17:00; circulația este oprită
pentru toate tipurile de autovehicule;
– circulația se desfășoară pe o singură bandă pe: magistrala M-18 Pluzine-Scepan
Polje, localitatea Brana He Piva, magistrala M-2 Podgorica-Kolasin, drumul regional
R-23 Cerovice-Rogami porțiunea Rogami-Spuz;
– pe drumul Dinosa-Cijevna Zatrijebacka, circulația este oprită pentru toate tipurile de autovehicule în intervalul orar 12:30-15:30”, potrivit comunicatului de presă.

Ministerul de Externe subliniază că informații suplimentare pot fi obținute, permanent, 24 ore/7 zile, de la Centrul Info Trafic, la numerele de telefon +38219807, +38220234999 și +38263239987.

„ Cetățenii români, afectaţi de situaţia din atenţionare, pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Podgorița: +38220618041, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permnență al misiunii diplomatice a României la Podgorița: +38269871760. Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet www.podgorica.mae.ro<http://www.podgorica.mae.ro>, www.mae.ro<http://www.mae.ro>, http://www.meteoalarm.eu/en_UK/0/0/ME-Montenegro.html şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (www.mae.ro/app_cs<http://www.mae.ro/app_cs>), care oferă informații şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare -Un SMS îți poate salva viața!-”, mai transmite instituția.

loading...