Românii care lucrează în mediul privat au parte de vești bune. Ministul Economiei, Virgil Popescu, a anuțat că și cei care activează în acest sector vor beneficia de vouchere de vacanță începând cu anul 2020.

Până în acest an, doar românii care lucrează în sectorul public au beneficiat de vouchere de vacanță, dar legea se schimbă. Potrivit Ministrului Economiei, există deja o inițiativă parlamentară cu privire la acordarea tichetelor de vacanță și în mediul privat.

„Menținem voucherele de vacanță, niciodată nu a fost problema renunțării la voucherele de vacanță. Mai mult, avem o inițiativă parlamentară în dezbatere la Camera Deputaților cu privire la voucherele din domeniul privat, companiile private”, a fost afirmația lui Virgil Popescu.

Voucherele de vacanță vor fi acordate pe suport electronic de la 1 ianuarie 2020

Ministerul Turismului a publicat, pe 11 octombrie 2019, proiectul de ordonanță de urgență pentru acordarea voucherelor de vacanță de la 1 ianuarie 2020 până la 31 decembrie 2025, care prevede ca biletele să fie digitalizate, și nu pe suport hârtie, ca până acum.

De asemenea, sunt reglementate condițiile pentru angajații care optează pentru voucherele pentru extrasezon, la o valoare mai mare decât cele obișnuite.

Oficialii instituției argumentează că digitalizarea voucherelor va avea ca impact diminuarea costurilor logistice, o securitate crescută a sistemului, dar și eliminarea cheltuielilor de transport efectuate pentru trimiterea si rambursarea voucherelor:

“Acordarea voucherelor de vacanță exclusiv pe suport electronic va conduce de asemenea la creșterea numărului de comercianți care acceptă instalarea unui terminal de plată POS, contribuind astfel la creșterea acceptării plății cu carduri”, se mai arată în nota de fundamentare a proiectului.

Ce sunt voucherele / tichetele de vacanță

Voucherele de vacanță sunt bonuri de valoare tipărite pe hârtie, asemănătoare cu tichetele de masă, sau sub forma unui card bancar pe suport electronic, cu care, cel care primește voucherele poate cumpăra servicii turistice/vacanțe în România pentru el și familie.

Voucherele de vacanță le poti primi de la compania sau instituția în care lucrezi, daca ai un contract individual de muncă valabil și dacă compania sau instituția hotărăște să acorde asemenea beneficii salariaților.

Fie că sunt pe suport de hârtie sau pe un card, cu voucherele de vacanţă îţi cumperi servicii turistice în România şi te bucuri de o vacanţă binemeritată.

loading...