Foarte multi cunoscuti – stiind ca sufar de miopie – m-au intrebat, in decursul anului sabatic: cum am reusit sa fac rost de lentile de contact in Asia? Sau de solutiile pentru lentile si picaturi?

Freak controler-ul din mine nu a plecat in Asia cu gandul ca se va descurca, la fata locului, ci si-a facut provizii serioase din tara, calculate – cu multa atentie – pentru intreaga perioada.

De mai bine de 10 ani sunt purtatoare de lentile de contact. Am inceput cu o miopie de -3 & astigmatism si am ajuns, in prezent la -3,50, cilindru 0,75 si bineinteles, astigmatism. Am folosit un singur brand, in ultimii 10 ani, la recomandarea unei colege de serviciu de care sunt extrem de multumita si nu le-as schimba pentru nimic in lume.

Ce lentile de contact folosesc?

Am optat pentru lentilele de zi, bilunare. Sunt extrem de moi, fine, cu un efect puternic de hidratare. O alegere ideala pentru cei ce petrec mult timp cu ochii in PC sau in telefon sau in medii cu aer conditionat: Johnson&Johnson Acuvue Oasys for Astigmatism bi-lunare 6 lentile

Ani de zile le-am comandat prin intermediul magazinului de optica situat in apropierea locului de munca. Imi era mai confortabil sa ma duc la 45 de zile sa le ridic de-acolo, caci ma stiau vanzatoarele si le comandau, inainte.

Tarziu, am realizat ca acest magazin percepea comision si plateam o suma mare fata de preturile gasite, ulterior, in mediile online: 168 lei/cutie, in urma cu doi ani.

Astazi, la o simpla cautare, iata ce am gasit: LENSA.RO.

Pe langa faptul ca pretul lentilelor de contact este cu mult mai mic fata de magazinul de optica si timpul de livrare a fost excelent. Sigur, e in functie de noroc, stoc, furnizor. Cert e ca am platit 104 lei/cutie de 6 lentile si mi-au fost livrate in trei zile la usa.

Pentru un an de zile, cate cutii de lentile de contact am avut in bagaj? Sase 🙂 Atat de bine mi-am facut necesarul, incat mi-au ajuns fix 365 de zile.

Ce solutie de lentile folosesc si cate am luat cu mine, in anul sabatic?

Aici, recunosc, de-al lungul timpului am tot testat si schimbat solutiile pentru lentilele de contact, pana am ajuns la varianta castigatoare: BIO TRUE.

Am tot citit/comparat solutiile intre ele si Bio true m-a convins. In primul rand pentru ca utilizeaza hialuronat – un lubrifiant regasit natural in ochiul uman – ceea ce inseamna ca solutia poate fi folosita si pe post de lacrimi artificiale. S-a intamplat, de nenumarate ori, sa epuizez stocul de „lacrimi” si s-apelez la aceasta varianta.

In acelasi timp, Bio true mentine active anumite proteine naturale benefice din lacrimi, iar PH-ul se apropie, destul de mult, de cel al lacrimilor naturale.

De regula, am acasa in sertar, varianta aceasta, la 300x ml. Imi ajunge cam doua luni, iar pretul este de 45 lei. In magazinul de optica, plateam aproximativ 50 lei pentru acelasi produs. Sigur, poti comanda varianta duo, a cate 300 ml/fiecare si astfel, iti asiguri un stoc pentru patru luni, platind doar 82 lei.

Atunci cand plec in city break-uri si nu am bagaj de cala, apelez la varianta aceasta de travel la 60 ml, fiecare, la pretul de 30 lei.

In anul sabatic, cate solutii de lentile de contact am avut in bagaje?

Si aici am realizat un necesar, cat se poate de realist. Mi-am comandat varianta duo (600 ml, in total), o data si apoi, varianta a aceasta de 4×300 ml.

Ce lacrimi articiale folosesc?

Ca si in cazul solutiilor de lentile de contact, iata ca si aici am testat o serie de picaturi oftalmologice pana am ajuns la varianta finala, parta a gamei Bio true.

Asadar, necesarul de picaturi oftalmologice a fost format din sase flacoane, a cate 10 ml/fiecare pentru care am platit 30 lei/buc. Estimarea nu a fost intocmai reusita, caci m-am intors cu doua flacoane acasa. A ajutat faptul ca nu am mai petrecut asa mult timp in fata calculatorului, in spatii artificiale si am stat mai mult, natura, lumina naturala. Asadar, pentru un an de zile, patru flacoane de „lacrimi artificiale” sunt suficiente.

Pentru un an de zile, cati bani m-au costat: lentilele de contact, solutia de lentile de contact si picaturile oftalmologice?

Total/un an de zile = 1.032 RON.

loading...