Filipine este al doilea mare arhipelag al lumii, format din aproximativ 7.500 de insule, dintre care doar 2.000 sunt locuite si aproape 5.500, nu. Un soc cultural puternic, dar si o serie intreaga de momente, peisaje, greu de uitat.

Am petrecut o luna in Filipine, cu inima stransa, e adevarat, caci majoritatea cunoscutilor ne-au avertizat: Filipine e o tara periculoasa, unde legea martiala e inca in vigoare! 

Am ezitat, de nenumarate ori… Dar, pana la urma, ne-am amintit de lista noastra de dorinte, din era corporatista. Si aici, se regasea Filipine, caci ne doream sa vedem insulele fabuloase, cu nisip alb, apa turcoise sau alei nesfarsite de cocotieri,

Am si sintetizat AICI o serie de informatii utile cu privire la o vacanta in Filipine: viza, costuri, sezoane, dar si o serie de curiozitati culese de la localnici, mai putin cunoscute.

Cand am aflat ca Asia Express se filmeaza in Filipine, parca am retrait toate temerile mele cu privire la acest arhipelag.

De ce se rapesc turistii in Filipine?

Video-ul in care am povestit si aratat pericolele din Filipine

Mindanao are un renume mondial: insula in care sunt rapiti turistii pentru rascumparare! De ce, oare? Ne-am intrebat si noi… Insula esta majoritar musulmana – o exceptie, caci in Filipine, religia catolica predomina – iar localnicii devin inventivi, la capitolul „bani produsi usor”.

Au multi copii, motiv pentru care au nevoie de finante serioase entru a-i hrani si atunci s-au gandit ca prin rapirea turistilor straini ce pun piciorul in Mindanao si solicitarea unei sume pentru rascumparara – sunt scutiti de munca.

Chiar pe site-ul MAE, turistii ce intentioneaza sa se desplaseze spre Filipine sunt atentionati: Pe ȋntreg teritoriul provinciei Mindanao a fost decretată legea marțială până la data de 31 decembrie 2018, din cauza pericolului real de acțiuni teroriste.Recomandăm cetăţenilor români care decid să se deplaseze în Filipine să evite în special regiunea sudică Mindanao şi insulele din arhipelagul Sulu, unde au avut loc numeroase răpiri de persoane revendicate de grupările teroriste.

Cum ramane cu „epidemia nationala de febra Dengue” de anul acesta?

Anul acesta, febra Dengue – provocata de intepatura unei specii de tantar – a fost declarata epidemie nationala.  Mai bine de 650 persoane au decedat si peste 150.000 au contactat aceasta boala.

De fapt, Dengue este o boala obisnuita in mediile tropicale ca urmare a climatului tropical. Insa, poate fi fatala daca nu este tratata corespunzator. Se manifesta prin febra mare, dureri musculare, dureri de cap, erupţii cutanate. Boala poate duce la hemoragii si implicit, la moartea persoanei. Am scris aici despre experienta noastra cu Dengue din Indonezia, cand Ionut s-a imbolnavit.

NU exista vaccin impotriva acestui virus!!! Singura protectie este data de creme, spray-uri anti-tantari, atat pe timp de noapte, cat si pe timp de zi. Nu e de gluma!

Cutremure dese?

Un alt pericol iminent e dat de numeroasele cutremure ce se produc in zona; un fenomen des intalnit in zona Asiei de Sud Est si mai ales, in Filipine, care face parte din Cercul de Foc. Insa, noi nu putem controla mediul exterior, ci doar mediul interior 🙂

Filipine e o tara sigura, atata timp cat eviti insula Mindanao, te protejezi de tantari si speri sa nu experimentezi vren cutremur serios.

loading...