Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a declarat, joi, la deschiderea Târgului de Turism al României, că noul Guvern nu are intenția de a anula voucherele de vacanță.

„Nu avem nicio intenție să oprim voucherele de vacanță, a fost un fake news că cineva ar vrea să oprească voucherele, am spus-o și în comisiile parlamentare. Nu, voucherele de vacanţă vor continua, ele au fost un vector de marketing turistic foarte important pentru promovarea turismului intern. Ne dorim ca și în timpul de extra-sezon, turiștii români să circule”, a precizat ministrul de resort.

Întrebat de jurnaliști care este părerea sa despre turismul din țara noastră, Virgil Popescu a avertizat că infrastructura din România este o problemă pentru acest sector și că nu am avut parte de promovare suficientă.

“România are o infrastructură care descurajează turismul. Aceasta este părerea mea ca şi consumator de turism, principala problemă a României turistice este infrastructura. Dacă vrei să te duci să vezi nordul Moldovei, de aici din București până la Suceava, până la Putna, cred că faci 5-6 ore, pe drumuri care sunt greu de circulat. Eu cred că asta e principala problemă, pentru că nu toţi pot să zboare cu avionul, să se ducă direct la destinaţie şi să facă city-break-uri. Şi ca să te duci de aici până la Putna, cu maşina, pe un drum foarte aglomerat, cu două benzi, e foarte greu. Probabil să ajungi pe litoral e cel mai uşor, dar din păcate litoralul românesc nu e decât de 3-4 luni pe an, 4 luni cu luna mai şi cu weekend-urile din mai. Clisura Dunării la fel, e o zonă fabuloasă acolo la mine, dar drumul naţional, din păcate, pe Clisura Dunării lasă de dorit, din păcate (…) Nu s-a făcut o promovare turistică în românia, neexistând un magament al destinațiilor turistice coordonat. Nu cred că ați văzut o promovare țintită în turism în țara noastră. Toată lumea știe de litoral, de ski, dar avem mult mai multe lucruri. Nu am văzut turism ecumenic, turism balnear. Lăsăți-mă să fac o radiografie și apoi să găsesc o strategie să vedem pe ce ne axam ca și țară sa promovăm”, a spus ministrul Economiei.

Ministrul de resort a mai anunțat că prima măsură pe care o are în vedere este reorganizarea ministerului turismului, care va avea un departament special condus de un secretar de stat.

Autoritățile vor să schimbe legea voucherelor de vacanță

Autoritățile din România au decis să schimbe legea voucherelor de vacanță, potrivit unui proiect postat pe site-ul Ministerului Turismului. Vor fi introduse voucherele de vacanță ce pot fi utilizate exclusiv în perioadele aprilie-mai și octombrie-noiembrie, având o valoare mai mare decât a voucherelor acordate în sezon.

Mai mult, angajaţii pot opta pentru o singură variantă de vouchere, iar firmele care vor accepta vouchere extra-sezon în alte perioade decât cele prevăzute legal, vor fi sancţionate cu amenzi de peste 50.000 de lei şi interzicerea pentru doi ani a acceptării acestor vouchere.

loading...